logo
____________________
szechenyi ____________________

 

 

 

 

 
szechenyi


SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE AZ N ÉS N SVÁB SÜTŐIPARI KFT. TELEPHELYÉN

 

 

2014. június 4.

 

 

Az N és N Sváb Sütőipari Kft. 8 000 000 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a KMOP 3.3.3-13 kódjelű, Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése (Közép-Magyarország) című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretébe. A projekt eredményeként napelemes rendszer került telepítésre a cég telephelyén.

 

 

Az N és N Sváb Sütőipari Kft. 1991-ben alakult. A közel 300 féle terméküket Budapest, Pest megye és Komárom-Esztergom területére szállítják 17 tehergépkocsiból álló gépjárműparkjukkal. A termékválaszték kialakítása, illetve bővítése során a cég először mintaboltjaiban teszteli az új termékeket, a szélesebb körű piaci bevezetésről a vevői visszajelzések alapján döntenek. A választékot folyamatosan bővítik, illetve egyre nő a reform konyhát előnyben részesítő termékek száma (tönköly, teljes kiőrlésű, élesztő nélküli, valamint vitaminnal dúsított). A cég 2001-ben költözött át a 3000 m2-es pilisjászfalui üzemébe, ami megfelel az uniós előírásoknak.

 

A beruházást az is indokolta, hogy az áramszolgáltatás terén jelentős piaci áringadozás jellemző, ami megnehezítette a tervezhető éves költségvetés kialakítását. Ezen kívül a projekt megvalósításában szerepet játszott a nagy tetőfelület kihasználatlansága és megfelelő adottságai (nincs árnyékolva, illetve részben dél felé van fordítva).

 

            A beruházás során telepített háztartási méretű kiserőmű csúcsteljesítménye 34 kWp. A rendszer 136 db IBC PolySol 250MS típusú, egyenként 250 Wp-es napelem modulból épül fel. A projekt megvalósulása után az üvegházhatású gázok kibocsátása éves szinten várhatóan 32,2 tonnával csökkenni.www.nfu.hu
www.magzrt.hu
www.proregio.hu

euszechenyi
 

Kedvezményezett neve és elérhetősége: N és N Sváb Sütőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.,

2080 Plisjászfalu, Tinnyei út 1.


Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.,

1146 Budapest, Hermina út 17.


vissza