Pályázatok

Innovatív technológiafejlesztés az N és N Sváb Sütőipari Kft-nél.

a kedvezményezett neve:

N és N Sváb Sütőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

a projekt címe:

Innovatív technológiafejlesztés az N és N Sváb Sütőipari Kft-nél.

a szerződött támogatás összege:

5 076 268Ft

a támogatás mértéke (%-ban):

50%

a projekt tartalmának bemutatása: Projektünk keretén belül egy Starmix PL40NVAF bolygókeverő és egy Krumbein KSSM-V 0.1 D/S kézi sütemény szeletelő került beszerzésre, mivel cégünk tevékenységében relatív magas a cukrász termékek jövedelmezősége. Ezen termékek nagy élőmunka igénye és a területen tapasztalható munkaerőhiány viszont jelentősen akadályozza termékskálánk és termelési volumenünk továbbfejlesztését. Az új süteményszeletelő géppel egyrészt új termékek gyártása vált lehetővé, másrészt jelentős időmegtakarítást érünk el a cukrásztermékek gyártásánál. Az új szeletelési technológia bevezetésével megnő tehát termelési volumenünk, melyhez viszont elengedhetetlenül szükséges egy új bolygókeverő berendezés beszerzése is. A projekt megvalósítása által magas minőségi színvonalú, a fogyasztók által keresett és kedvelt cukrászipari termékek készíthetők, melyek minősége, állaga és zamata eléri, sőt néhány termék esetében meghaladja a jelenleg a piacon lévő legjobbnak ítélt sütemények/torták minőségét. A gépek lehetővé teszik a lágy, ragadós, törékeny termékek deformációjának megelőzését is.

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.08.31

projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01034

 

 

 

 

 

Roto Passat 980 H Forgóállványos kemencék

Projekt neve:

“Technológiai fejlesztés az N és N Sváb Sütőipari Kft-nél Roto Passat 980 H Forgóállványos kemencék bevezetésével”

Projekt leírás:

A Roto Passat egy univerzális forgókocsis kemence, valamennyi sütőipari termék magas minőségű előállítására alkalmazható. A nyugodt levegőmozgást a jól bevált Roto Passat résfalrendszer biztosítja, és ez garantálja a termékek egyöntetûségét, azonos minőségét. A fokozatmentesen szabályozható energiafelhasználás változatos termékszerkezet előállítását biztosítja a legjobb minőségben: – zsemle finom, tartós héjzattal – ízletesebb aprósütemények – valamennyi fehér kenyérhez – az összes finomsüteményhez – barna kenyérhez és rusztikus süteményekhez Egy új koncepciójú, erős gőzfejlesztő gondoskodik a megfelelő gőzmennyiségrõl. Ez a kapacitás növekedés lehetővé teszi komolyabb megrendelések gyors legyártását is.

Az elsődleges cél az informatikai fejlesztéssel, hogy az infrastruktúra feleljen meg a magyar szabványoknak, tegye lehetővé a folyamatos kapcsolattartást a partnerekkel és az élelmiszerboltokkal, valamint hosszú távon biztosítsa a Kft. működéséhez szükséges kommunikációs és informatikai technológiát

A projekt az Európai únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

www.nfu.hu
www.magzrt.hu

Kedvezményezett neve és elérhetősége: N és N Sváb Sütõipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., 2080 Plisjászfalu, Tinnyei út 1.
Közremuködő szervezet neve és elérhetősége: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ ZRT. 1139 Budapest Váci u. 83

Az N és N Kft. telephelyének fejlesztése

Projekt megnevezése:

“Az N és N Kft. telephelyének fejlesztése a versenyképesség növelése érdekében”

Projekt leírás:

A beruházás célja a működési helyszínül szolgáló infrastruktúra fejlesztésével a vállalkozás üzleti környezetének, s ezáltal közvetve a régiók foglalkoztatási helyzetének a javítása. A projekt közvetett célja vállalkozásunk tevékenységének erősítése, a régió tőkeellátottságának növelése, továbbá annak előmozdítása, hogy a telephelyfejlesztéssel járó beruházások hozzájáruljanak a régió foglalkoztatottsági szintjének megtartásához, növeléséhez. Cégünk folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét, hisz az emberek igényeit a legmegfelelőbb módon kívánjuk kielégíteni. Piaci részesedéseink az elvárásoknak megfelelően alakulnak. Megerősödött piaci pozíciónk megtartása érdekében továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk vállalkozásunk folyamatos fejlesztésére. Jelen beruházás lehetőséget biztosít, hogy megfelelve a szélesedő piaci lehetőségek nyújtotta előnyöket vállalkozásunk javára fordítsuk. A fejlesztés tárgyát képző épületgépészeti fejlesztés megvalósításával célunk a vállalkozás kapacitásának bővítése, mely új munkaerő alkalmazását is megköveteli, a munkakörülmények javulását és a szolgáltatás minőségi színvonalon történő értékesítését várjuk. A megfelelő műszaki-technológiai fejlesztést követően piacbővülést és maximális fogyasztói elégedettséget várunk. A beruházás maximálisan illeszkedik a település tervezett fejlesztési stratégiájához, hiszen a műszaki-technológiai fejlesztéssel a vállalkozói aktivitásunk nő, versenyképességünk javul. Emellett a környezettudatosságra is figyelmet fordítunk azzal, hogy energia hatékony gépeket vásárolunk, és figyelembe vesszük épületenergetikai szempontokat. Az épületgépészeti fejlesztést 2011. februárjában kívánjuk megkezdeni. A projekt várható befejezése 2011.09.30-ra várható. Jelen beruházás összköltsége 42.316.102 Ft, melynek 35%-ára, azaz 14.810.635 Ft-ra igényelünk uniós támogatást.

www.nfu.hu
www.magzrt.hu
www.proregio.hu

Kedvezményezett neve és elérhetősége: N és N Sváb Sütőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., 2080 Plisjászfalu, Tinnyei út 1.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 1146 Budapest, Hermina út 17.

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE AZ N ÉS N SVÁB SÜTŐIPARI KFT. TELEPHELYÉN

2014 június 4.

Az N és N Sváb Sütőipari Kft. 8 000 000 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a KMOP 3.3.3-13 kódjelű, Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése (Közép-Magyarország) című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretébe. A projekt eredményeként napelemes rendszer került telepítésre a cég telephelyén.

Az N és N Sváb Sütőipari Kft. 1991-ben alakult. A közel 300 féle terméküket Budapest, Pest megye és Komárom-Esztergom területére szállítják 17 tehergépkocsiból álló gépjárműparkjukkal. A termékválaszték kialakítása, illetve bővítése során a cég először mintaboltjaiban teszteli az új termékeket, a szélesebb körű piaci bevezetésről a vevői visszajelzések alapján döntenek. A választékot folyamatosan bővítik, illetve egyre nő a reform konyhát előnyben részesítő termékek száma (tönköly, teljes kiőrlésű, élesztő nélküli, valamint vitaminnal dúsított). A cég 2001-ben költözött át a 3000 m2-es pilisjászfalui üzemébe, ami megfelel az uniós előírásoknak.

A beruházást az is indokolta, hogy az áramszolgáltatás terén jelentős piaci áringadozás jellemző, ami megnehezítette a tervezhető éves költségvetés kialakítását. Ezen kívül a projekt megvalósításában szerepet játszott a nagy tetőfelület kihasználatlansága és megfelelő adottságai (nincs árnyékolva, illetve részben dél felé van fordítva).

A beruházás során telepített háztartási méretű kiserőmű csúcsteljesítménye 34 kWp. A rendszer 136 db IBC PolySol 250MS típusú, egyenként 250 Wp-es napelem modulból épül fel. A projekt megvalósulása után az üvegházhatású gázok kibocsátása éves szinten várhatóan 32,2 tonnával csökkenni.

www.nfu.hu
www.magzrt.hu
www.proregio.hu

Kedvezményezett neve és elérhetősége: N és N Sváb Sütőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., 2080 Plisjászfalu, Tinnyei út 1.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft., 1146 Budapest, Hermina út 17.

Tájékoztató az N és N Sváb Sütőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. sikeres telephely-fejlesztési projektjéről

 

Az N és N Sváb Sütőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 51,26 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Pénzügyminisztérium jóvoltából. A beruházást, melynek keretein belül a cukrász üzem bővítése, valamint egy kifli-gépsor beszerzése történt meg, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és a Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 támogatta.

Az N és N Sváb Sütőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. több mint 20 éve tevékenykedik a pékségek piacán. Jelenleg napi 10 tonna termelési mennyiséggel igyekszik megoldani vevőik minél igényesebb kiszolgálását. A pékség a hagyományos pékárukon kívül leveles-, illetve cukrásztermékek választékával is rendelkezik, ezen kívül egyre nagyobb teret nyernek náluk is a teljes kiőrlésű, az élesztő nélküli, illetve a vitaminozott termékek is. A közel 300 féle termékkel a budapesti, Pest megyei, illetve a Komárom-Esztergom megyei térséget látják el.

A nyertes pályázat keretein belül a pékség sikeresen bővítette a cukrászati üzemet, valamint új eszközök is beszerzésre kerültek, így például egy új kifli-gépsor. A cukrász üzem felújítása szükségessé vált már, a korszerűsítéssel lehetőségük nyílik még magasabb fokon kiszolgálni a megnövekedett keresleti igényt.

A támogatásnak köszönhetően nem csak a gyártási mennyiséget volt képes növelni a vállalkozás, hanem az alkalmazottak munkakörülményeit is kellemesebbé tette. A későbbiekben várható majd további munkavállalók felvétele is, ezzel is hozzájárulva a régió felzárkóztatásához.

A projekt adatai összegezve:

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

A kedvezményezett neve: N és N Sváb Sütőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

A támogatási szerződés szerinti támogatási összeg: 51,26 millió forint vissza nem térítendő támogatás

A projekt megkezdésének dátuma: 2017. 12. 20.

A projekt befejezési dátuma: 2019. 04. 25.

A támogatási szerződés száma: PM_KKV_2016/54

Kapcsolattartó személy neve és elérhetősége:

Harsányiné Bodóczi Ildikó, nyilvanossag@goodevent.hu